Bahan-bahan
:
1-
Satu
pek biskut oreo
2-
Satu
sudu besar ovalett
3-
Satu
tin susu cair
4-
3-4
Sudu besar susu pekat manis
5-
Satu
sudu besar perisa Vanila
6-
Satu
Biji Telur
Cara-cara :
1-
Asingkan
biskut oreo dengan isi lapisan tengah putih vanilla antara biskut.
2-
Masukan
lapisan vanilla biskut oreo tadi,susu cair, susu pekat, ovalet, telur, vanilla
dan air suam separuh tin susu tadi di dalam blender. Kalau tak nak blend pun
boleh kacau pakai tangan kalau larat. Penulis tak ada mixer.
3-
Blend
sehingga berbuih lebih kurang 5 - 7 minit sahaja.
4-
Pecahkan
biskut. Asingkan kepada tiga. Satu untuk dicampur bersama bahan blend tadi. Dua
untuk dimasukan setelah tuang ke dalam bekas acuan. (Sebab kalau campur
sekaligus biskut semua tenggelam di bahagian bawah acuan) Dan ketiga perlu
dihancurkan sebagai topping kat atas.
5-
Tuangkan
bahan blend tadi untuk digaul bersama biskut bahagian pertama. (Pastikan tak
hancur sangat ya biskut. Sebenarnya lagi besar biskut lagi sedap dimakan.
6-
Masukan
ke dalam bekas acuan dan tabur topping. Setelah itu simpan dalam peti sejuk di
bahagian freezer. Biasanya penulis buat malam esok pagi dah boleh makan.
Biasanya penulis masukkan dalam bekas dadih ni
dapat la 10 bekas. Ni gambar dah tinggal dua sebab dessert manis kan anak-anak
suka makan. Mudah kan? Tak perlu lagi pergi beli kat McDonald untuk makan. Buat
je sendiri. Selamat mencuba.
Salam Ramadhan Al Mubarak"
Untuk pembelian di talian sila hubungi 019-2121540 / 018-208 1746(Puan Linda)
Walk in ke Butik kami dan Vendor Boutique seperti alamat tertera :-
Gerai No. 3, Berhadapan Masjid Kg Kuantan, 41300 Klang
Vendor Boutique :-
1-) Prisma Anggun,
Lot 01-150-13 Tingkat 1.
Belakang Super 99, PKNS Shah Alam
2-) Shaa Love Boutique
Lot 12630 Jalan Bunga Matahari,
45300 Sungai Besar,
Selangor
3-) SUQ Venditor Butique & Cafe
5569, Batu 4, Jalan Kapar,
Pekan Rantau Panjang,
41200, Klang, Selangor
Comments